Пълнозърнест хляб без месене

Дата: 15.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
900 г пълнозърнесто брашно
20 г сол
3 г суха мая
760 мл вода
брашно за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест хляб без месенеОт брашното, водата, маята и солта се замесва тесто, с консистенция като на каша.
2
Пълнозърнест хляб без месене 2Слага се в купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса на стайна температура за 16–18 часа.
3
Пълнозърнест хляб без месене 3След това с набрашнени ръце се прехлупва като пакетче и се прехвърля в панер, покрит с набрашнена памучна кърпа.
4
Пълнозърнест хляб без месене 4Поръсва се обилно с брашно. Тестото се оставя да втаса повторно (между 2 и 5 часа или докато удвои обема си).
5
Пълнозърнест хляб без месене 5Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. В нея се поставя тава с камъни и вода, за да се образува пара по време на печене.
6
Пълнозърнест хляб без месене 6Хлябът се пече около 45 минути. Охлажда се върху решетка.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2016
Ваня, за повторното втасване са необходими между 2 и 5 часа, докато тестото удвои обема си.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2016
А повторното втасване колко време трябва да бъде?
2.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
Хлябът стана доста добре.Имах малък проблем с печенето, защото фурната ми е с по-малък обем.Печката ми е \"Дип- ломат\".Какво трябва да се направи в такъв случай?
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Първия ми опит с тази рецепта беше пълен провал - тестото си остана кашесто и след втасване и след \'изпичане\' стана глетвао. Като ми мине разочерованието от първия път, може да пробвам пак рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта