Пай с ягоди

Приготвя се с пресни плодове, които му придават свеж вкус и аромат, на който никой не може да устои
Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2012
Пай с ягоди
 
Необходими продукти:
за тестото:
3 ч. ч. брашно
8 с. л. прясно мляко
2/3 ч. ч. олио
1 ч. л. сол

за плънката:
800 г ягоди
1 1/4 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. брашно
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. канела

за намазване:
2 с. л. захар
1 с. л. краве масло
1 с. л. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Пай с ягоди

Продуктите за тестото се смесват и се замесва тесто. Разделя се на 2 топки и всяка се разточва между два листа пергаментова хартия, на тънка кора (за да не залепи за плота). Добре е да навлажните плота, за да не хлъзга хартията.

 


2
Пай с ягоди 2

Ягодите се почистват и се разполовяват. Смесват се с останалите продукти за плънката. Разбърква се внимателно.

 


3
Пай с ягоди 3

Едната кора се слага на дъното на форма за тарт с диаметър 26 см, като тестото трябва да излиза от съда.

 


4
Пай с ягоди 4

Отгоре се изсипва плънката и след това се покрива с другото тесто. Двете кори се залепват една за друга, като се притиска с лъжица.

 


5
Пай с ягоди 5

В средата на горната кора се прави отвор, за да излиза парата при печенето.

 


6
Пай с ягоди 6

Намазва се със смесените мляко и разтопено масло и се поръсва със захарта. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 50 минути. Ако ръбовете станат прекалено кафяви се завива с алуминиево фолио. Когато паят е готов, се изважда от фурната и се оставя да престои един час, за да се охлади. После се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2020
Плънката ми се получи доста течна, сокът излезе и ми се омаза фурната. При разрязване, може и да не се изкара цяло парче. Иначе вкусът е изключителен, но видът покъртителен.
16.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2014
Рецептата е много лесна. Моята плънка също стана течна и дори част от сока излезе над горния слой тесто. Но ако изключим липсата на \"търговски вид\", паят стана много вкусен.
15.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2014
Изключително лесен и много вкусен пай. Единствения минус е, че плънката се получи доста течна и при поднасяне не е в най- представителен вид.
14.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2013
Рецептата е лесна. Ще я направя отново. Внимавайте с дебелината на горния пласт тесто от пая. (използвайте по-малко тесто, за да може дебелината на горния пласт да е приблизително равна на долния пласт тесто)
13.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2013
Рецептата е от Епизод 158 - Сезон 2.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: