Печени филийки с праз и синьо сирене

Подходящи за мезе
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 франзела
6 стръка праз (бялата част)
250 г сирене „Горгонзола“
80 г краве масло
40 г печени орехи
4 стръка мащерка
1 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
зехтин „Екстра върджин“ за намазване


Начин на приготвяне:
1
Печени филийки с праз и синьо сирене
Празът се наситнява и се задушава под капак в маслото и 200 мл вода, докато омекне.
2
Печени филийки с праз и синьо сирене 2
След това капакът се маха и празът се запържва на слаб огън, докато започне леко да се карамелизира. Овкусява се със сол, мащерката и лимоновия сок.
3
Печени филийки с праз и синьо сирене 3
Хлябът се реже на филийки, подрежда се в тава, намазва се със зехтин от двете страни и се запича в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до златисто – 10 минути.
4
Печени филийки с праз и синьо сирене 4
Всяка филийка се покрива със запържен праз и се поръсва със сирене „Горгонзола“ и накълцани орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: