Печени тиквени понички

Дата: 13.11.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 мл олио
3 яйца размер L
220 г брашно
200 г захар
800 г непочистена тиква цигулка
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1/ 4 ч. л. сол
1 ванилия
1/ 2 ч. л. канела
олио за намазване
прясно мляко за намазване
За овалване:
100 г фина кристална захар
1 ч. л. канела
1 ч. л. сух джинджифил
1/8 ч. л. смлян карамфил
 

Начин на приготвяне:
1
Печени тиквени поничкиТиквата се обелва, реже се на малки кубчета, поставя се върху решетка и се готви на пара, докато омекне. След това се прехвърля в касерола и се намачква на пюре. Оставя се на умерен огън за около 10 минути, за да се изпари водата
2
Печени тиквени понички 2В купа се смесват яйцата и олиото, разбиват се с миксер добре, прибавя се захарта и отново се разбива до побеляване.
3
Печени тиквени понички 3Към тях се сипват леко охладеното тиквено пюре, солта, ванилията, бакпулверът и канелата. Разбърква се, докато стане хомогенна смес и се прибавя брашното.
4
Печени тиквени понички 4Форми за понички (или мъфини) се намазват обилно с олио и сместа се разпределя в тях. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.
5
Печени тиквени понички 5След това леко се охлаждат, изваждат се от формата и се поставят върху решетка, за да не се образува конденз.
6
Печени тиквени понички 6Захарта се смесва с канелата, джинджифила и карамфила. Всяка поничка се намазва с прясно мляко и се овалва в ароматната смес.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта