Пиле а ла Миланов

Дата: 20.11.2004
Източник: Бон Апети
Пиле а ла Миланов
 
Необходими продукти:
3 обезкостени пилешки бутчета (пилешки гърди)
5-6 парчета пастърма
1 чаша червено вино (мавруд или каберне совиньон)
4 скилидки чесън
10 листа градински чай (салвия)
3 стръка пресен розмарин
зехтин
сол и черен пипер на вкус
конец за връзване на рулото
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле а ла МилановБутчетата се обезкостяват и кожата им се отстранява. В купичка се смесват пресованите (начукани) скилидки чесън, нарязаните салвия и розмарин, солта, черният пипер и зехтинът. Всяко парче месо се намазва със сместа, отгоре се поставя по малко пастърма, навива се на руло и се завързва стегнато с конец. Запържва се в тиган с не много сгорещен зехтин.
2
Пиле а ла Миланов 2Когато се позапържат добре от всички страни, рулата се поливат с виното. Оставят се на котлона, докато виното се изпари и се получи гъст сос. Преди сервиране конците се отстраняват.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта