Овнешко с прясно зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2004
Овнешко с прясно зеле
 
Необходими продукти:
600-700 г обезкостено овнешко месо
1,200–1,5 кг прясно зеле
2-3 червени домата
2 стръка праз
2 зелени домата
50 г масло
30-40 мл ракия
2-3 с. л. олио
2 ч. л. червен пипер
1 1/2 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Овнешко с прясно зеле
Месото се реже на едри парчета. Запържва се на силен огън в дълбока тенджера с предварително загрятото масло. Пържи се до златисто, като се обръща. Прехвърля се в глинен гювеч.
2
Овнешко с прясно зеле 2
Зелето се нарязва на ивици и се претрива със сол. Празът се нарязва на колелца. Запържва се в тенджерата, в която се е пържило месото, като предварително се налива олио. След 1-2 минути се добавят зелето, червен и черен пипер, ракията. Къкри 10 минути под капак и се изсипва при месото. В празната тенджера се налива 1 ч. ч. гореща вода, излива се в гювеча.
3
Овнешко с прясно зеле 3
Доматите се нарязват на филийки и се подреждат върху зелето, като се редуват зелени и червени. Посолява се. Съдът се покрива с капак или с алуминиево фолио. Пече се 20-30 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Температурата се намалява до 160-180 градуса и се пече още 1 1/2-2 часа. Накрая може да се отвори, за да се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: