Пиперено свинско със зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2004
Пиперено свинско със зеленчуци
 
Необходими продукти:
2 бр. свински котлети
1 щипка джинджифил
4-5 скилидки чесън
бялата част от 1 стрък праз
1/2 ч. л. сусамово олио
1-2 с. л. олио
1 щипка джинджифил
1 кубче пилешки бульон
10 зърна пипер (зелен, бял и черен)
1 бурканче стерилизирани царевици бейби
150-200 г бланширани броколи
200 г соеви кълнове
2-3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Пиперено свинско със зеленчуци
Черният пипер се запича в сух уок за 30 секунди, като се бърка непрекъснато. Зърната се счукват и се изсипват в купа.
2
Пиперено свинско със зеленчуци 2
Свинското се обезкостява, сланината се отстранява, а месото се нарязва на тънки ивички. Слага се в купата при пипера. Половината праз се наситнява и се добавя към месото. Ароматизира се с джинджифила, полива се с олиото и се разбърква. Месото престоява в маринатата около 20 минути.
3
Пиперено свинско със зеленчуци 3
Чесънът се нарязва на филийки, останалата част от праза – на тънки колелца. Бульонът се стрива в 200 мл гореща вода.
4
Пиперено свинско със зеленчуци 4
В сгорещения уок се наливат 1-2 с. л. олио. Когато запуши, се изсипва половината месо, пържи се около 2 минути на силен огън и се изважда. По същия начин се изпържва останалото месо.
5
Пиперено свинско със зеленчуци 5
В мазнината от месото се изсипват празът и чесънът, пържат се кратко, след което се добавят броколите, царевицата и соевите кълнове. Пържи се 1-2 минути, ароматизира се с джинджифила и се посолява. Налива се 1 черпак бульон, разбърква се и се добавя месото. Пържи се още 1-2 минути, поставя се сусамовото олио, след което ястието се оттегля от котлона. Сервира се със сварен ориз или спагети.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: