Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн

Дата: 09.01.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пилешки бонфилета
1/8 с. л. лют червен пипер
1 с. л. соев сос
1 с. л. смлян черен пипер
1 с. л. меласа (петмез или кафява захар)
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. шери (десертно вино)
2 с. л. фъстъчено олио
2 с. л. рибен сос (светъл соев сос)
3 скилидки чесън
200 г сварен ориз
1/2 ч. л. настъргана лимонова кора
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле по виетнамски а ла Греъм ГрийнЧесънът се нарязва наситно и се смесва с лимоновата кора, рибния и соевия сос, черния и лютия червен пипер.
2
Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн 2Филето се нарязва на тънки ленти и се маринова в приготвената смес. Оставя се да престои в хладилник между половин и три часа.
3
Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн 3Фъстъченото олио се нагорещява в силно загрят уок и в него се пържат маринованите пилешки филета.
4
Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн 4Меласата, лимоновият сок и шерито се смесват.
5
Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн 5Когато месото е почти готово, се прибавя сместа с шерито. Ястието се бърка, докато се сгъсти.
6
Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн 6При сервиране порциите се гарнират със сварения ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


276 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта