Пиле с естрагон и бяло вино

Дата: 31.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
500 мл бяло вино „Шардоне”
4 скилидки чесън
6 стръка естрагон
1 буркан перлени лукчета
100 мл животинска сметана
20 г краве масло
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с естрагон и бяло виноПилето се нарязва на парчета.
2
Пиле с естрагон и бяло вино 2Кожата се отстранява, а фенерът се запазва за супа.
3
Пиле с естрагон и бяло вино 3Парчетата пиле се запържват в маслото до златисто.
4
Пиле с естрагон и бяло вино 4След това се изваждат от съда.
5
Пиле с естрагон и бяло вино 5На тяхно място, в отделилата се мазнина, се запържват разполовените скилидки чесън и перлените лукчета.
6
Пиле с естрагон и бяло вино 6Налива се виното.
7
Пиле с естрагон и бяло вино 7По желание се фламбира.
8
Пиле с естрагон и бяло вино 8Месото се връща обратно, подправя се със сол, бял пипер и 4 стръка наситнен естрагон.
9
Пиле с естрагон и бяло вино 9Готви се под капак на слаб огън около 40 минути, докато месото стане готово.
10
Пиле с естрагон и бяло вино 10Капакът се маха, налива се сметаната и силата на огъня се увеличава.
11
Пиле с естрагон и бяло вино 11Щом кипне, ястието се дърпа от огъня и се поднася, поръсено с останалия наситнен естрагон.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2014
Много сполучлива рецепта. За съжаление аз нямах пресен естрагон и ги замених с магданоз, който сложих накрая. Иначе вкусовете са много балансирани, определено съм доволна и ще приготвям това ястие и друг път.
1.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2014
Изглежда апетитно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта