Пиле в сладко-кисел сос

Дата: 05.01.2012
Източник: Бон Апети
Пиле в сладко-кисел сос
 
Необходими продукти:
за пилето:
500 г пилешко месо
150 г ананас
1/2 ч. л. натриев глутамат
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
сусам за поръсване
за панировката:
170 г брашно
50 г царевично нишесте
15 г бакпулвер
35 мл олио
250 мл вода
за сладко-киселият сос:
200 г захар
200 мл ябълков оцет
80 г кетчуп
60 г доматено пюре
15 г царевично нишесте

Начин на приготвяне:
1
Пиле в сладко-кисел сос
Оцет се кипва със захарта и се прибавят кетчупа и доматеното пюре. Вари се 15 минути. Накрая се слага нишестето, разтворено в малко вода.


2
Пиле в сладко-кисел сос 2
Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и натревият глутамат. Оставя се да престои няколко минути, покрито с фолио.


3
Пиле в сладко-кисел сос 3
Продуктите за панировката се смесват и се разбиват добре с бъркалка.


4
Пиле в сладко-кисел сос 4
Месото се овалва в панировката и се пържи на средна температура в сгорещено олио. След това се отцежда върху хартия.


5
Пиле в сладко-кисел сос 5
В сгорещен уок се сипва от сладко-киселият сос и част от нарязаният на кубчета ананас. Разбърква се бързо.


6
Пиле в сладко-кисел сос 6
Слага се малко от изпърженото пилешко, разбърква се и след 2–3 минути се сваля от огъня. Така се приготвя и другата порция. Ястието се сервира поръсено със сусам.


 


Съвет: Готви се на части, за да може добре да се запържат продуктите.


Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2015
Супер рецепта, нямам забележки! Панировката в върха, ползвала съм я и друг път!
23.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2015
Става по-вкусно от пилето в китайски ресторант и е любимо ядене на мъжа ми! ;)
22.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2015
Мнооогооо вкусно стана! Благодаря за рецептата.
21.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2015
Страхотна рецепта ! Вкуса е точно като в китайският ресторант
20.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2015
много вкусно стана
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта