Пиле в зелен сос с тиквено семе

Дата: 19.03.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
1 – 1 1/2 кг морска сол
1/2 ч. л. къри
2 с. л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
2 дафинови листа
2 стръка пресен лук
100 мл готварска сметана
80-100 г белено тиквено семе
200 г спанак
4 големи картофа
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле в зелен сос с тиквено семеКартофите се измиват много добре с четчица, след което се подсушават. Дъното на тава се покрива с морска сол и върху нея се нареждат картофите.
2
Пиле в зелен сос с тиквено семе 2Отгоре картофите се покриват добре с морска сол. Поставят се в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пекат около 40 минути.
3
Пиле в зелен сос с тиквено семе 3Пилешките гърди се нарязват на тънки ивици.
4
Пиле в зелен сос с тиквено семе 4В тенджера се налива вода, овкусява се с бульон и дафинов лист и се кипва. Слагат се ивиците пилешко и се задушават 10-12 минути.
5
Пиле в зелен сос с тиквено семе 5Пресният лук се нарязва надребно. Зехтинът се загрява в тиган, сипват се наситненият лук и тиквеното семе и се сотират за 20 секунди.
6
Пиле в зелен сос с тиквено семе 6Добавя се спанакът и се поръсва с къри.
7
Пиле в зелен сос с тиквено семе 7Веднага след това се залива с малко от пилешкия бульон (50-80 мл).
8
Пиле в зелен сос с тиквено семе 8След още 10 секунди се налива сметаната. Сместа се загрява кратко, сваля се от котлона и се пюрира.
9
Пиле в зелен сос с тиквено семе 9В порционна чиния се сипва от спаначеното пюре и върху него се подреждат ивици пилешко.
10
Пиле в зелен сос с тиквено семе 10Изпечените картофи се нарязват на четвъртини (без да се белят), подреждат се в чинията, поливат се с малко зехтин и порцията е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта