Пилешко бутче с маточина и зеленчуци

Дата: 03.09.2009
Източник: Бон Апети
Пилешко бутче с маточина и зеленчуци
 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
4-5 стръка маточина
1 с. л. сос „Уорчестър“
2 с. л. зехтин
50 мл бяло вино
150 г краве масло
1 лимон
1 портокал
300 г печурки
200 г манатарки
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Портокалът и лимонът се изцеждат и соковете им се смесват. Бутчетата се мариноват в смесения сок за 10 минути. Пържат се в подходящ съд в олиото и 1/2 от маслото до златисто. Прибавят се сокът за мариноване, сосът „Уорчестър“ и всичко ври на умерен огън под капак около 10 минути.

2
В отделен съд в останалото масло и зехтина се сотират нарязаните на шайби гъби за 4–5 минути. Задушават се с виното, овкусяват се със сол и пипер и се добавят към пилето. Всичко ври на умерен огън още 10 минути.
3
Накрая се добавя накълцаната маточина, разбърква се добре и ястието се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта