Пилешко с печени чушки и босилек

Дата: 21.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
1 кг червени чушки
сокът и кората от 1/2 портокал
2 скилидки чесън
1 връзка босилек
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко с печени чушки и босилекЧушките се почистват от дръжките и семките и се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
2
Пилешко с печени чушки и босилек 2След това се задушават и се обелват.
3
Пилешко с печени чушки и босилек 3Пилешкото месо се нарязва на парчета и се смесва с чушките.

4
Пилешко с печени чушки и босилек 4Прибавят се настърганата портокалова кора, наситненият чесън, сол и черен пипер на вкус. Налива се портокаловият сок и се разбърква добре.
5
Пилешко с печени чушки и босилек 5Месото и чушките се подреждат в тава, слагат се листенцата босилек и отгоре се разпределят парченца масло.
6
Пилешко с печени чушки и босилек 6Ястието се пече 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.




Съвет:
По желание може да замените портокала с лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2016
Голям фен съм на Лора и Стоян и често готвя по техни рецепти. За съжаление тази се оказа голчмо разочарование за цялото семейство - въпреки че спазих пропорциите и инструкциите, просто не става за ядене :( ще пробвам пак с лимон и риган както са споделили други зрители.
9.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2016
Страхотно ястие се получи! Само, че се изпече за 25 мин. и вместо босилек добавих пресен риган, магданоз и прясна мащерка. Разбърках всичко и ги подредих в тавата . Ммммм....супер вкусно !
8.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2015
Един съвет от мен, внимавайте, ако купувате печени чушки от магазина. Аз попаднах на едни консервирани, бяха толкова ароматни, че съсипаха цялото ястие. След седмица-две, като ми мине разочарованието, ще пробвам пак рецептата, но ще добавя и малко моцарела за разкош :)
7.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Валентина, както неведнъж сме коментирали и в предаването - всяка фурна пече различно - нашето ястие стана готово след 10 минути. Ако имаш опасения, че месото може да остане сурово, увеличи вемето за печене, по твоя преценка.
6.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2015
За 10 мин. месото изпича ли се добре?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта