Питка със сирене „Моцарела“ и ароматен дресинг

Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2010
Питка със сирене „Моцарела“ и ароматен дресинг
 
Необходими продукти:
500 г сирене „Моцарела“ (4 топки)
3 с. л. зехтин
2 с. л. тъмен балсамов оцет
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
4–5 листа босилек
сол и бял пипер на вкус
4 пълнозърнести хлебчета
2 домата


Начин на приготвяне:
1
Хлебчетата се разрязват на две през средата, във всяко се поставя по една средно дебела шайба домат, върху нея – шайба „Моцарела“, и отгоре – другата половина на хлебчето.
2
Дресингът се приготвя, като се накълцват лукът и чесънът, след което се добавя наситненият босилек. Наливат се оцетът и зехтинът, овкусява се със сол и пипер и се разбърква.
3

Всяка питка се овкусява с 1 с. л. от дресинга и по желание може да се запече за няколко минути във фурна или на тостер.


 


 


Съвети:


Най-добре се получава, когато дресингът се сипе в бутилка и се раздруса преди употреба. Друг вариант за овкусяване на сандвича е със сос „Песто“.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: