Питки

Дата: 12.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно
21 г прясна мая
1 ч. л. захар
40 г краве масло
1/2 ч. л. сол
50 г сода за хляб
1 яйце
морска сол за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
ПиткиМаята се смесва със 150 мл топла вода и със захарта и се оставя да шупне.
2
Питки 2В купа се смесват брашното, солта, 150 мл топла вода и разтопеното масло.
3
Питки 3Налива се шупналата мая и се замесва меко, еластично и гладко тесто.
4
Питки 4Разделя се на 8 равни части, от които се оформят топки. Подреждат се в тава с незалепващо покритие, покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
5
Питки 5Содата се сипва в 3 л вода и се оставя на огъня да кипне.
6
Питки 6Топките тесто поетапно се пускат в кипящата течност, оставят се вътре около минута, изваждат се и се слагат в тава с незалепващо покритие.
7
Питки 7Мажат се с разбито яйце и се поръсват с морска сол. С остър нож върху всяка се правят по три недълбоки прореза.
8
Питки 8Пекат се около 10–12 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
9
Питки 9Съвет:


Тавата в която печете, не бива да бъде алуминиева, защото натриевият хидроксид реагира със защитната оксидирана повърхност на алуминиевата тава и образува натриев луминат. Практически тавата се разяжда.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2016
Просто невероятни.Много мекички.
5.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2016
Вкусни и лесни :)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
супер рецепта
3.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2016
Ето моите питки
2.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2016
Интересни и лесни за приготвяне !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


358 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта