Пица с "Рокфор"

Дата: 04.03.2002
Източник: Бон Апети
Пица с
 
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
1 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
200 г кашкавал
150 г синьо сирене (“Рокфор”)
1 щипка захар
1 щипка сол
1 щипка риган
1/2 буркан стерилизирани домати
100-180 мл вода
1 щипка сол
1 пакетче суха мая
3 с. л. зехтин
маслини за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Пица с Брашното се пресява, поставя се на плота за месене и в средата му се прави "кладенче". Слагат се зехтинът и маята.
2
Пица с С дървена лъжица се замесва тесто и след като брашното поеме зехтина, постепенно се добавя малко вода. Омесва се меко и еластично тесто. Втасва на топло за около 30-50 минути.
3
Пица с Доматите се пасират заедно с подправките. В маслото се запържва брашно и се разрежда с мляко.
4
Пица с Сиренето се намачква с вилица и се добавя в тенджерата с млякото. Сосът се вари до получаване на гъст крем, като се разбърква непрекъснато.
5
Пица с Тестото се гарнира с доматения сос, след което върху него се намазва кремът със сирене.
6
Пица с Отгоре се нареждат филийки кашкавал и пицата се пече 10-15 минути в гореща фурна при температура 220-250 градуса. След като се извади, се разрязва на триъгълници, които се украсяват с черни маслини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта