Постен кейк със сладко

Дата: 30.07.2012
Източник: Бон Апети
Постен кейк със сладко
 
Необходими продукти:
600 г брашно
150 г захар
2 ч. л. сода бикарбонат
400 мл вода
100 г орехи
240 г домашно сладко от касис (сливи, череши)
200 мл олио
кората от 1 портокал
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. звезден анасон
олио за намазване
брашно за поръсване
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Постен кейк със сладко
В сладкото се слага содата и престоява 10 минути.

 


2
Постен кейк със сладко 2
В купа се смесват ореховите ядки, нарязани наедро, настърганата кора от портокал, олиото, звездния анасон, канелата, брашното, захарта и водата (трябва да е хладка).

 


3
Постен кейк със сладко 3
Прибавя се сладкото и се разбърква добре с лъжица.

 


4
Постен кейк със сладко 4
Сместа се изсипва в намазана с олио и посипана с брашно форма за кекс.

 


5
Постен кейк със сладко 5
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути. После внимателно с нож се отделя от формата.

 


6
Постен кейк със сладко 6
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути. После внимателно с нож се отделя от формата.

 


7
Постен кейк със сладко 7
Когато изстине, се поръсва с пудра захар и се нарязва на парчета.

 


 


Съвет: Продуктите са за 1 кейк във форма с диаметър 26 см и дупка в средата.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2015
При мен се наложи печене доста повече от 35 мин, докато се изпече напълно.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2014
И при мен се изпече перфектно. Много беше вкусен.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
ами моя стана доста вкусен,и се изпече добре.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
само, че на мен ми стана глетаво там, където е сладкото, защо се получава така?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта