Постна супа от нахут

Дата: 23.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г нахут
1 стрък праз
2 скилидки чесън
10 ч. ч. зеленчуков бульон
3 с. л. зехтин
сокът от 1 лимон
1 с. л. сух риган
1 с. л. сух магданоз
сол и черен пипер на вкус
зехтин „Екстра върджин” за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Постна супа от нахут
Нахутът се накисва от вечерта в студена вода. Празът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в сгорещения зехтин.

 


2
Постна супа от нахут 2
Добавят се риганът и магданозът,  слага се и отцедения от водата нахут. Налива се зеленчуковият бульон и се вари за около 3 часа, докато нахутът омекне добре.

 


3
Постна супа от нахут 3
Супата се пасира и се подправя със сол, черен пипер и сокът от лимона.

 


4
Постна супа от нахут 4
Поднася се с няколко капки зехтин.


 




Съвет: По желание може да я гарнирате с кисело мляко, ако не постите.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Тази супа е чудесна! Когато нямам праз, я правя с лук.
2.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Неочаквано вкусна :)))
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
страхотна чорба,хареса ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта