Прасковки

Дата: 08.05.2012
Източник: Бон Апети
Прасковки
 
Необходими продукти:
6 ч. ч. брашно
4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 пакетче амонячна сода (10 г)
50 г смлени орехи
жълта и червена сладкарска боя
250 г шипков мармалад
кристална захар за овалване
листа риган за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Прасковки
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.

 


2
Прасковки 2
Амонячната сода се разтваря в киселото мляко и се прибавя към разбитите яйца, заедно с 1 ч. ч. от брашното и олиото. Отново се разбърква. Тестото се оставя да почива за около 1 час, покрито с фолио за свежо съхранение.

 


3
Прасковки 3
След това към него се прибавя постепенно останалото брашно, докато се получи гъсто тесто.

 


4
Прасковки 4
От тестото се оформят 40 топки големи колкото орех, с намазани с олио ръце. Подреждат се на разстояние една от друга в тава, на дъното на която има пергаментова хартия  и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, на най-ниското ниво на фурната, за около 20 минути.

 


5
Прасковки 5
Орехите се смилат и се смесват с мармалада. След като топките изстинат се слепват по две със сместа.

 


6
Прасковки 6
Сладкарската боя се разтваря в малко студена вода. Сладките се потапят в нея (или се намазват с четка) и  след това се овалват в захарта. Слагат се листенца риган за украса.


 




Съвет: Преди консумация е добре да престоят 1 денонощие.


Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2015
Много са ти хубави сладките Яна,поздравления!
13.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2015
добра рецепта!
12.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2015
Аз приготвих тези прасковки уникално лесни и вкусни.Единственото е че много цапат боичките,
11.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
чудесни станаха,супер рецепта.
10.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2014
Станаха хубави, но ми се сториха малко големи..следващия път бих ги направила с по-малък размер,за да се усеща повече вкуса на мармалада.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


348 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта