Пролетна супа със зелен лук

Дата: 18.03.2013
Източник: Бон Апети
Пролетна супа със зелен лук
 
Необходими продукти:
700 г пресен лук
300 г замразен грах
2 глави чесън
1 тиквичка
1,3 л вода
50 мл зехтин
2 с. л. заквасена сметана
50 г сирене „Пармезан“
кората от 1 лимон
1 дафинов лист
1 връзка магданоз
1/4 връзка прясна мента
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пролетна супа със зелен лук
Лукът се нарязва на парчета с дължина 2 см. Чесънът се обелва и скилидките се разполовяват. Грахът се размразява. Тиквичката се нарязва на кубчета.

 


2
Пролетна супа със зелен лук 2
В тенджера се загряват 30 мл от зехтина и в него се запържват чесънът и лукът.  Добавят се тиквичките и грахът. Овкусява се със сол, черен пипер и дафиновия лист. Готви се докато зеленчуците омекнат. Половината зеленчуци се изваждат.

 


3
Пролетна супа със зелен лук 3
Налива се водата и се кипва. Готви се 4–5 минути. След това се отстранява дафиновият лист, добавя се магданоза и се пасира.

 


4
Пролетна супа със зелен лук 4
Към супата се добавят отделените зеленчуци, заквасената сметана, нарязаната на ситно мента и настъргания пармезан. Супата се сервира с настърганата кората от лимон и зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта