Пуешки гърди „Салтимбока“

Дата: 30.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пуешки гърди
200 г пушен бекон
200 мл бяло вино
100 мл животинска сметана
12 листенца салвия
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
зехтин за пържене
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пуешки гърди „Салтимбока“ Пуешките гърди се режат натънко и се овкусяват със сол и черен пипер.

2
Пуешки гърди „Салтимбока“  2Върху всяко парче се слага лента бекон, листенце салвия и се фиксират с клечки за зъби.

3
Пуешки гърди „Салтимбока“  3Запържват се от всяка страна, до златисто, в сгорещен зехтин и се изваждат.
4
Пуешки гърди „Салтимбока“  4В същия съд се добавят наситнените лук и чесън. Щом се запържат, се налива виното.
5
Пуешки гърди „Салтимбока“  5Когато алкохолът се изпари, се сипва и сметаната. Готви се до сгъстяване.
6
Пуешки гърди „Салтимбока“  6Пуешкото се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта