Родопска картофена разядка

Дата: 25.11.2003
Източник: Бон Апети
Родопска картофена разядка
 
Необходими продукти:
6–7 картофа
100–150 г сирене
2 печени червени чушки
1/2 глава лук
3 с. л. олио
1 скилидка чесън
 

Начин на приготвяне:
1
Родопска картофена разядкаКартофите се обелват, нарязват се на кубчета и се потопяват в кипнала подсолена вода. Варят се около 10 минути и се отцеждат добре. Лукът се нарязва надребно и се запържва в сгорещената мазнина за около 2 минути.
2
Родопска картофена разядка 2Прибавят се накълцаният чесън и нарязаните чушки. Разбърква се и се пържи не повече от 1 минута. Прибавят се добре отцедените картофи. Не се бъркат, а се разпределят по повърхността на запръжката. Задушава се 3–4 минути.
3
Родопска картофена разядка 3Сиренето се нарязва на едри кубчета и се прибавя към останалите продукти. Разбърква се и се изчаква сиренето да се разтопи.
Забележка: По желание може да се поръси със самардала и сминдух.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
Росица коментира рецептата Постни мекици
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта