Руло с месо

Дата: 28.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. топла вода
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. зехтин
1 ч. л. сол
1 жълтък
сусам за поръсване
брашно за размесването
за плънката:
250 г телешка кайма
2 глави лук
3 с. л. зехтин
1/2 ч. ч. орехи
1/4 ч. л. канела
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Руло с месо
Маята се разтваря във водата заедно със захарта и се оставя да шупне.

 


2
Руло с месо 2
След това се изсипва в купата при брашното, разбъркано със солта и се добавят млякото и зехтина.

 


3
Руло с месо 3
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.

 


4
Руло с месо 4
Лукът се нарязва наситно и се запържва в зехтина. Слага се месото и се мачка докато се получат фини трохи.

 


5
Руло с месо 5
Дърпа се от котлона и се добавят смлените орехи, канелата, кимионът, сол и черен пипер.

 


6
Руло с месо 6
Втасалото тесто се разделя на две и с намазнени ръце се оформят две тънки кори.

 


7
Руло с месо 7
Във всяка се разпределя от плънката и се навиват рула.

 


8
Руло с месо 8
Намазват се с жълтък и се поръсват със сусам. Оставя се за 10 минути да почине тестото.

 


9
Руло с месо 9
Пекат се в загрята на 190 градуса фурна за 25 минути. Оставят се да починат и се нарязват.


 


 


Съвет: От тези продукти се правят две рула, всяко за по 4 порции.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2013
Прекрасна рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта