Салата "Бяло-зелено-червено"

Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2004
Салата
 
Необходими продукти:
1 глава алабаш
5–6 с. л. зехтин (500 г)
2–3 с. л. сок от лимон
1 глава червено цвекло (500 г)
6 с. л. олио
2 с. л. малинов оцет (ябълков)
1 ч. л. настърган хрян
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
250 г спанак
1 к. ч. кисело мляко
2–3 с. л. олио
1 стрък пресен чесън (1 скилидка)
1 шепа орехови ядки


Начин на приготвяне:
1
Салата
Алабашът се обелва, настъргва се и се прехвърля в купа. Овкусява се с лимона, зехтина и солта, разбърква се.
2
Салата
Листата спанак се почистват и се нарязват на много тънки ивички. В отделна купичка се приготвя дресинг от ситно нарязания чесън, киселото мляко, олиото, солта и смлените орехови ядки. Разбърква се добре, но не се излива върху спанака.
3
Салата
Цвеклото се обелва, настъргва се и също се поставя в купа. Приготвя се заливка от олиото, оцета, хряна, солта и захарта и се разбива. С приготвения дресинг се залива цвеклото и се разбърква.
4
Салата
При сервиране трите отделни вида салата се подреждат в чиния, като с цветовете се оформя българският трибагреник. Неовкусените листа спанак се поливат с приготвения дресинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: