Салата от печени чушки и извара

Подходяща за мезе и предястие
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 25.11.2013
Салата от печени чушки и извара
 
Необходими продукти:
10 червени чушки
500 г извара
50 мл олио
5-6 скилидки чесън
1 глава лук
1 лимон
сол и червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чушките се изпичат и обелват. Посоляват се на вкус и се нарязват на ивици. Подреждат се в подходяща чиния във формата на слънце.
2
Лукът и чесънът се нарязват наедро. В пасатор се слагат олиото, изцеденият сок от лимона, сол на вкус, нарязаните лук и чесън и се пасират.
3
В купа се смесват изварата, счуканите орехи и пасираните подправки. Така приготвената смес се поставя върху чушките и се украсява отгоре с червен пипер и няколко цели орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Съчетанието е перфектно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: