Салатата на Баба Марта

Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 връзка репички
3-4 листа зелена салата
2 стръка пресен лук
4 стръка копър
3/4 ч. ч. цедено кисело мляко
1 с. л. зехтин
2 щипки девесил
орехови ядки и маслини за гарниране
5 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. портокалов сок
1 ч. л. маково семе
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Салатата на Баба Марта
Избират се най-крехките листа на репичките и се накъсват в салатиера, така че да покрият дъното й.
2
Салатата на Баба Марта 2
Зелената салата се нарязва на тънки ивици и се поставя върху листата от репички.
3
Салатата на Баба Марта 3
Маковото семе се сипва в купа, добавят се лимоновият и портокаловият сок и се налива зехтинът.
4
Салатата на Баба Марта 4
Дресингът се посолява и се разбърква добре.
5
Салатата на Баба Марта 5
Репичките се почистват, нарязват се на тънки шайби и се слагат в салатиера.
6
Салатата на Баба Марта 6
Сипва се цеденото кисело мляко и се прибавят нарязаните наситно копър и зелен лук.
7
Салатата на Баба Марта 7
Посолява се, налива се зехтинът и хубаво се разбърква.
8
Салатата на Баба Марта 8
Зелената салата се сипва в средата на порционна чиния и се овкусява с дресинга.
9
Салатата на Баба Марта 9
С помощта на супена лъжица се оформя топка от млякото и се поставя върху зелената салата.
10
Салатата на Баба Марта 10
Готовата салата се украсява с маслини, поръсва се с орехови ядки и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: