Сардински сладки с рикота (пардула)

Дата: 26.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
20 г свинска мас
1 щипка сол
за плънката:
350 г сирене „Рикота“
150 г захар
40 г брашно
2 жълтъка
1–2 щипки шафран
кората от 1 лимон
кората от 1 портокал
мед за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Сардински сладки с рикота (пардула)От брашното, солта, свинската мас и 125 мл топла вода се замесва тесто, което не бива да е много меко.Покрива се с прозрачно фолио и се оставя да почине за 30 минути.
2
Сардински сладки с рикота (пардула) 2Рикотата за плънката се разбърква със захарта, брашното, настърганата лимонова и портокалова кора, стрития в хаванче шафран и жълтъците.
3
Сардински сладки с рикота (пардула) 3Тестото се разточва на тънка кора.
4
Сардински сладки с рикота (пардула) 4От него се изрязват кръгове с диаметър от 8 см. Във всеки кръг се слага от плънката.
5
Сардински сладки с рикота (пардула) 5Тестото се прищипва, така че да се получи борд и плънката да е добре затворена.
6
Сардински сладки с рикота (пардула) 6Сладките се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се леко и се мажат с мед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


305 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта