Сарми от тиквички

Дата: 07.05.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 тиквички
3 с. л. зехтин
за плънката:
200 г извара
200 г краве сирене
200 г кашкавал
1 връзка копър
1 скилидка чесън
2 яйца
черен пипер на вкус
за соса:
100 г сушени домати
100 г чери домати
1 стрък розмарин
1 скилидка чесън
1 с. л. балсамов оцет
6 с. л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Сарми от тиквичкиТиквичките се измиват и се нарязват с белачка на тънки ленти.
2
Сарми от тиквички 2Намазват се със зехтина и се готвят на сух тиган от двете страни, докато омекнат.
3
Сарми от тиквички 3Настърганият на едро ренде кашкавал се смесва с натрошеното сирене, смачканата скилидка чесън, изварата, наситнения копър, яйцата и черен пипер на вкус.
4
Сарми от тиквички 4Шест–седем ленти от тиквичките се подреждат във форма за крем брюле, така че да се застъпват и краищата им да стърчат извън формата.
5
Сарми от тиквички 5Върху тях, с лъжица се слага малко от млечната смес.
6
Сарми от тиквички 6Стърчащите извън формата краища се прихлупват навътре, така че да покрият сместа изцяло.
7
Сарми от тиквички 7Така оформените сарми се подреждат с отвора надолу в покрита с пергаментова хартия тава и се пекат 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
8
Сарми от тиквички 8Сосът се приготвя като в блендер се смилат листенцата розмарин, нарязаните надве чери домати, скилидката чесън, сушените домати, зехтинът, балсамовият оцет и сол на вкус.
Готовите сарми от тиквички се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2014
Страхотни!
11.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2014
Рецептата е чудесна , направих само леки корекции , сосът не ми допадна ,в плънката добавих печена червена чушка, а слайсовете тиквички ги редих във формички за крем карамел намазани с олио и поръсени с домашна галета и след изпичане имаше много приятна хрупкава коричка. Ще бъде често приготвяно ястие/предястие :)
10.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2014
Много сполучливи се получиха. Добавих и попарен с гореща вода спанак към млечната смес. За другия път си мисля да добавя и малко орехчета.
9.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
Много вкусни стават.Чудесни са.
8.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2014
Направих ги, но направих една голяма сърма в тава, защото се притеснявах, че няма да ми се получат много добре. В плънката прибавих една червена печена чушка и една зелена сурова, зад а има малко свежещ и хрупкавост. Стана много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта