Шаран паприкаш

Дата: 01.11.2006
Източник: Бон Апети
Шаран паприкаш
 
Необходими продукти:
1 шаран (2 кг)
1 ч. л. сол
1 ч. л. брашно
1 с. л. червен пипер
5-6 с. л. олио
3-4 дафинови листа
10 зърна черен пипер
2 скилидки чесън
1 морков
1 глава лук
1 голям картоф
2-3 чушки
1/2 кг стерилизирани домати
1 щипка естрагон
 

Начин на приготвяне:
1
Шаран паприкашШаранът се филетира. Костите, перките и главата се поставят в тенджера (хрилете се отстраняват), заливат се със студена вода, колкото да ги покрие, подправят се със сол, черен пипер и дафинов лист и се варят.
2
Шаран паприкаш 2Лукът, чушките, морковът и картофите се почистват и се нарязват наситно. Олиото се загрява, сипва се лукът и се запържва за 2 минути. Добавят се чушките и морковът и след 4 минути се оттегля от котлона.
3
Шаран паприкаш 3Зеленчуците се поръсват с червен пипер, разбъркват се, след което се поръсва брашното и за да се разтвори, се наливат 2 черпака от бульона. Съдът се връща на котлона, сипват се картофите и всичко къкри на слаб огън 5-6 минути.
4
Шаран паприкаш 4Наливат се пасираните с чесън домати, задушава се 10 минути и се добавят нарязаните на кубчета рибни филета. Ястието се задушава още 15 минути, като в самия край се поръсва с естрагон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


341 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта