Шоколадов мус

Дата: 23.06.2010
Източник: Бон Апети
Шоколадов мус
 
Необходими продукти:
6 яйца
150 г захар
300 мл сметана
250 г натурален шоколад
2 с. л. коняк
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. В отделен съд се разбива сметаната до сгъстяване и се добавят жълтъците, ванилията и конякът.
2
Шоколадът се начупва на малки парченца и се разтопява на водна баня. Отстранява се от огъня, леко се охлажда и се прибавя към сметаново-жълтъчната смес.
3
Белтъците се разбиват на твърд сняг и се прибавят на малки порции към шоколадовата смес, като внимателно се бърка. Сместа се разпределя в подходящи съдове и се оставя да се охлади за около 4 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта