Спаначени гофрети

Дата: 24.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
250 мл прясно мляко
200 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
100 г спанак
50 г кашкавал
50 г топено сирене
50 г бекон
50 г краве сирене
сол на вкус
олио за намазване
за маслинения сос:
200 г маслини „Каламата”
50 г каперси
5 скилидки чесън
сокът от 1/2 лимон
черен пипер на вкус
за млечния сос:
400 г кисело мляко
4 скилидки чесън
1/2 с. л. сусамов тахан
1 връзка пресен джоджен
кората от 1 лимон
1/4 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Спаначени гофретиБеконът, кашкавалът и топеното сирене се нарязват на кубчета, а кравето сирене се натрошава.
2
Спаначени гофрети 2Спанакът се измива, подсушава се и се нарязва.
3
Спаначени гофрети 3Беконът се запържва в тиган с незалепващо покритие.
4
Спаначени гофрети 4Добавя се спанакът, готви се 1–2 минути и се охлажда.
5
Спаначени гофрети 5Брашното се смесва с бакпулвера и сол на вкус.
6
Спаначени гофрети 6Яйцата се разбиват, добавя се млякото и се разбива отново.
7
Спаначени гофрети 7Сместа се изсипва при брашното и се разбива добре, за да няма бучки.
8
Спаначени гофрети 8Прибавят се кашкавалът, сирената и спанакът с бекон.
9
Спаначени гофрети 9В намазан с олио гофретник от сместа се изпичат гофрети.
10
Спаначени гофрети 10Маслините за соса се почистват от костилките и се пюрират с чесъна, каперсите, лимоновия сок и черен пипер.
11
Спаначени гофрети 11За млечния сос се смесват киселото мляко, таханът, пасираният на паста чесън, наситненият джоджен, настърганата лимонова кора, червеният пипер, сол и черен пипер и се разбърква.
12
Спаначени гофрети 12Гофретите се поднасят с двата соса.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

12.07.2014
Много вкусни палачинки станаха, за съжаление на моя гофретник сместа залепваше твърде много, но в тигана станаха супер (единствено без бекон)!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2014
Прекрасна рецепта. Правя я два пъти вече. Вторият път добавих малко повече бекон по желание на съпруга ми. Също така използвах 100 грама бяло и 100 грама пълнозърнесто брашно, което по никакъв начин не повлия на добрия краен резултат.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2014
Страхотни станаха! И рецептата е много лесна!
2.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2014
Няма начин да не вкусно !!!
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2014
Изглеждат невероятно! Нямам търпение да ги опитам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта