Средногорско руло от заек

Дата: 29.10.2003
Източник: Бон Апети
Средногорско руло от заек
 
Необходими продукти:
1 заек
сол и черен пипер на вкус
2-3 зърна бахар
1 с. л. мед
2 с. л. горчица
2 скилидки чесън
10 главички арпаджик
1 стрък праз лук
1 глава кромид лук
50 мл олио
100 мл бяло вино
100 г орехови ядки
100 г глава целина
2 моркова
150 г печурки
50-100 г бекон
масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Средногорско руло от заекЗаекът се обезкостява и се оформя така, че да се получи парче месо, подходящо да се навие на руло. Посолява се и се намазва с предварително разбитите горчица и мед.
2
Средногорско руло от заек 2Плънката се приготвя, като в олиото се задушават около 10 минути ситно нарязаните арпаджик, праз, морковите и целината. Прибавят се беконът (на кубчета) и гъбите (на ивички), и се задушава още 5 минути. Поставят се останалите продукти за плънката, разбърква се добре и задушаването продължава още 5 минути, докато виното се изпари.
3
Средногорско руло от заек 3Готовата плънка се разпределя върху овкусеното месо. Завива се руло, стяга се с конец и повърхността на рулото се намазва с масло.
4
Средногорско руло от заек 4Рулото се прехвърля в намаслена тава и се покрива с готварско фолио. Пече се около 2 часа при температура 240 градуса, като 10 минути преди да се извади от фурната, фолиото се отстранява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта