Омлет по италиански

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2003
Омлет по италиански
 
Необходими продукти:
8 яйца
1 дафинов лист
1 скилидка чесън
1 кубче зеленчуков бульон
30-40 мл вермут (бяло вино)
2 с. л. зехтин
1/2 глава кромид лук
2 домата
2 ивици бекон (сланина)
сол и черен пипер на вкус
краве масло за пържене
2-3 с. л. течна сметана
100-150 г извара
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Омлет по италиански
Яйцата се счупват и се овкусяват със солта, пипера и сметаната. Разбиват се с тел или вилица до пълно хомогенизиране. В тигана се разтопява маслото, изсипва се 1/4 от яйчената смес и се запържва само отдолу. Полученият омлет се прегъва на две, слага се от изварата и се прегъва още на две.
2
Омлет по италиански 2
Лукът и доматите се настъргват. В тигана, в който са пържени омлетите, се сгорещява зехтинът и за около 30 секунди се запържва настърганият лук. Прибавят се накълцаните ивици бекон и счуканата скилидка чесън и след още половин минута се налива вермутът. Овкусява се с подправките и бульона и щом кипне, се добавят доматите. Разбърква се и ври 2-3 минути.
3
Омлет по италиански 3
Подредените в тавата омлети се заливат с готовия доматен сос и се запичат за около 10 минути при температура 220-240 градуса. По желание ястието може да се поръси с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: