Супа от печен карфиол

Дата: 01.10.2001
Източник: Бон Апети
Супа от печен карфиол
 
Необходими продукти:
750 г карфиол
1 дафинов лист
1 ч. л. мащерка
6-7 с. л. сметана
2 кубчета пилешки бульон
копър
3-4 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 ч. ч. сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от печен карфиолKарфиолът се накъсва на розички и се залива със смес от зехтин, скилидки счукан чесън, нарязана надребно глава лук.
2
Супа от печен карфиол 2Пече се 30 минути при температура 200 градуса, докато се получи златист цвят.
3
Супа от печен карфиол 3Изпеченият карфиол се поставя в тенджера и се вари 20 минути в 1 л пилешки бульон, овкусен с мащерка и дафинов лист. Накрая супата се пасира, добавя се сметана, поръсва се с копър и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта