Телешко варено

Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2001
Телешко варено
 
Необходими продукти:
1/2 кг телешки джолан
1 ч. ч. оцет
магданоз
черен пипер на зърна
1 резен целина
3 картофа
3 моркова
1 глава лук
3 домата
1 ситно настърган корен от хрян


Начин на приготвяне:
1
Телешко варено
Лукът, морковите и целината се нарязват наедро. Приготвя се хрянова заливка, като настърганият хрян и оцетът се смесват в купичка.
2
Телешко варено 2
Джоланът се залива със студена вода и се вари в тенджера под налягане заедно с лука, черния пипер, лъжичка сол и резен целина около 1 час (отчита се след завъртане на винтила).
3
Телешко варено 3
Парата се изпуска и в супата се поставят нарязани наедро картофи, моркови и обелени домати. Тенджерата се затваря и супата се вари 10 минути. Джоланът се почиства от кокала, месото се нарязва на едри порционни парчета. В купички се сипват парче месо, бульон и зеленчуци. Подправя се с хрянова заливка на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2018
Аз приготвям тази супа с телешко с кокал, но безспорно става най-вкусно с телешки джолан. Добавям и други зеленчуци, нарязани на едро - напр. гъби, чушка.
3.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2016
Любима рецепта :-)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Вкусна рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
много вкусно!...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: