Свински гърди с кисело зеле

Дата: 07.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг свински гърди (цяло парче без кост, с кожа)
1/2 с. л. бял синап
1/2 с. л. черен пипер
1 с. л. сол
за гарнитурата:
1 кг кисело зеле
2 ябълки
1 стрък праз
2 скилидки чесън
2 зърна хвойна
1 ч. л. ким
2 с. л. свинска мас
200 мл зелев сок
 

Начин на приготвяне:
1
Свински гърди с кисело зелеЯбълките се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Свински гърди с кисело зеле 2Празът и чесънът се наситняват и се запържват в свинската мас.
3
Свински гърди с кисело зеле 3Сипват се и ябълките и щом леко се карамелизират, се прибавя нарязаното зеле и също се запържва. Всичко се прехвърля в тава, овкусява се с кима и стритите зърна хвойна, и се налива малко от зелевия сок.
4
Свински гърди с кисело зеле 4Откъм кожата на месото се правят прорези с нож, за да се получат ромбове и месото се овкусява със смес от стрития синап, сол и черен пипер.
5
Свински гърди с кисело зеле 5Месото се запържва за кратко от двете страни в тиган с незалепващо покритие.
6
Свински гърди с кисело зеле 6След това се слага върху зелето, с кожата нагоре, налива се останалият зелев сок и се пече 2 часа и 30 минути в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор. Месото се нарязва и се сервира със зелето.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2015
Моето месо беше нарязано, така че аз го запекох до златисто на тигана,след това сложих малко нарязан на ивички пушен бекон и също го запекох и накрая сложих 2 парчета наденица.Около тях сложих 2 сухи чушки-една сладка и една люта.Извадих ги и в намазнения тиган запържих лука-червен и праз.Сложих всичко в мултикукъра,овкусих със малко сол,черен пипер,бахар,дафинов лист и го пуснах да се задуши за час.След това ще сложа ябълките и ще запека на 80 градуса за около 20 минути.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


336 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта