Пържоли с вино на фурна

Източник: Emilia Hristova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.01.2015
Пържоли с вино на фурна
 
Необходими продукти:
5 свински вратни пържоли
250 мл червено вино
2-3 глави стар лук
1 стрък праз
2 моркова
1 с. л. захар
2 щипки къри
1 гъбен бульон
подправка за барбекю
3 скилидки чесън
1 дафинов лист
кимион и черен пипер
сух червен босилек


Начин на приготвяне:
1
Мариноваме пържолите 1-2 часа (може и едно денонощие), като ги поръсим с подправка за барбекю и ги залеем с червено вино.

2
Нарязваме лука, праза и моркова на колелца. Поставяме ги в тавичка, като слагаме малко олио, захарта, кърито, босилека, бульона и подправките. Върху подредените зеленчуци и подправки слагаме пържолите и заливаме със соса, които се е получил от маринатата. Пържолите са поели виното и са станали много крехки.

3
Наливаме още 100 мл вино и малко вода. Покриваме тавичката с фолио и печем на силна фурна - около 250-300 градуса. Проверяваме след около 40 минути, дали пържолите са готови, като през това време може да ги обърнем. При мен изпичането отне около час. След изпичане пържолките стават превъзходни. Месото се „топи в устата" в буквалния смисъл. Мъжете остават очаровани от вкуса на това ястие и искат още... Добре е, да направите повече пържолки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2015
Верно, топят се!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: