Риба разсол

Вкусно и ароматно, красиво поднесено основно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 07.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г охладено филе от бяла риба
1 глава лук
1 връзка магданоз
1 лимон
4 с. л. зехтин
2 стръка стеблена целина
2 стръка праз
1 морков
2 скилидки чесън
1 с. л. брашно
2 жълтъка
200 г кускус (без варене)
50 г печени орехи
1 глава цвекло
2 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба разсол
Рибното филе се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Риба разсол 2
В тенджера се наливат около 2 литра вода, добавят се около 1 с. л. сол, стеблата от магданоза, лимоновият сок и наситненият лук. Течността се кипва и силата на огъня се намалява. Слага се рибата и се готви за около 7–10 минути, като бульонът не трябва да кипи.
3
Риба разсол 3
Готовата риба се изважда с решетъчна лъжица.
4
Риба разсол 4
Брашното се запържва в 1 с. л. зехтин и към него се наливат около 300 мл от получения от варенето на рибата бульон.
5
Риба разсол 5
Щом се сгъсти, се добавят листата магданоз, дърпа се от огъня и се пасира.
6
Риба разсол 6
Сипват се и жълтъците, и се разбърква добре.
7
Риба разсол 7
Целината, празът, морковът и цвеклото се обелват, нарязват се на кубчета и се овкусяват с чесъна, смачкан на паста с малко сол. Зеленчуците се заливат с меда, смесен с 2 с. л. зехтин и малко сол и се пекат 25 минути в загрята на 200 градуса фурна.
8
Риба разсол 8
Кускусът се овкусява със сол и зехтин и се залива с бульон, колкото да го покрие.
9
Риба разсол 9
Оставя се да набъбне и се разбърква.
10
Риба разсол 10
Смесва се със запечените зеленчуци и натрошените орехи и се овкусява със сол и черен пипер.
11
Риба разсол 11
Рибата се залива със соса и се сервира с кускуса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2015
Михаела, можеш да замениш орехите с кашу или пък да не слагаш ядки, ако не ги харесваш.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2015
С какво могат да се заместят орехите?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: