Свинско печено с панонски зеленчуци

Дата: 28.04.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г свинско филе
1/2 ч. л. майорана
2-3 с. л. олио
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 зелена чушка
2-3 червени чушки
100 г царевица
100 мл доматено пюре
100 мл зеленчуков бульон
черен пипер и сол на вкус
2-3 с. л. олио
2-3 с. л. свинска мас
150 г карлфлекен (макарони, кускус)
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско печено с панонски зеленчуциМесото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва за кратко от двете страни в нагорещено олио. След това се пече 10 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
2
Свинско печено с панонски зеленчуци 2Чушките се нарязват на тънки лентички, лукът – наедро и се запържват в нагорещено олио. Когато зеленчуците омекнат, се налива бульонът и се добавят доматеното пюре, царевицата, подправките и нарязаната наситно скилидка чесън.
3
Свинско печено с панонски зеленчуци 3Пастата се запържва в свинската мас. (Ако се използват макарони, то те предварително се сваряват според указанията на опаковката.)
4
Свинско печено с панонски зеленчуци 4Порциите се оформят, като в чиния се сипват зеленчуците, до тях се поставя пастата и накрая – месото, нарязано на филии. По желание може да се полее с печен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


296 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
Viki Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта