Рибаришко кълцано с ориз и зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2003
Рибаришко кълцано с ориз и зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 пъстърва (300 г)
чили сос на вкус
2 с. л. доматена салца
200 мл разреден рибен бульон (или зеленчуков)
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка копър
100 г ориз
50 г олио
150 г царевица от консерва
2 печени червени чушки
1 морков
1 глава лук
30 г маслини


Начин на приготвяне:
1
Рибаришко кълцано с ориз и зеленчуци
Лукът, морковът и чушките се нарязват на малки кубчета и се запържват в дълбок тиган с предварително загрятото олио.
2
Рибаришко кълцано с ориз и зеленчуци 2
След като зеленчуците омекнат, се прибавят оризът и царевицата. Разбърква се и се разрежда с рибния бульон и размесената с чили сос доматена салца. Оставя се да ври 15-20 минути на тих огън под капак.
3
Рибаришко кълцано с ориз и зеленчуци 3
Пъстървата се почиства, нарязва се на шайби и се запържва в 1 с. л. олио до златисто. След това се поставя в чиния за сервиране и се покрива със задушените зеленчуци с ориз. Ястието се посипва със ситно нарязания магданоз, гарнира се с маслини и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



194 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: