Сьомга със сос

Норвежка кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2009
Сьомга със сос
 
Необходими продукти:
2 филета сьомга (300 г)
6 бр. аспержи
зехтин и сол на вкус
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. зехтин
1 с. л. червен лук
1 с. л. каперси
1 клонка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Сьомга със сос
Аспержите се нарязват на половини и се подреждат в намаслена тавичка така, че да образуват решетка. Поръсват се със зехтин и се посоляват.
2
Сьомга със сос  2
Върху тях се поставят филетата от сьомга, също се поръсват със зехтин и сол. Пекат се 15 минути в загрята на 220 градуса фурна.
3
Сьомга със сос  3
В купа се смесват каперсите, наситненият лук, сокът от лимон и зехтинът за соса. Добавя се мащерката, посолява се на вкус и се разбърква.
4
Сьомга със сос  4
Рибата се сервира върху канапе от аспержи и се полива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: