Тъмен шоколадов чийзкейк

Дата: 09.02.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
250 г шоколадови бисквитки
4 с. л. краве масло
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне”
160 г кафява захар „Мусковадо”
230 г заквасена сметана
270 г черен шоколад (75% какао)
4 яйца
2 с. л. какао
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тъмен шоколадов чийзкейк
Бисквитите се начупват. Смесват се с разтопеното масло и се изсипват във форма за торта (26 см диаметър), на дъното на която има пергаментова хартия. Притиска се добре с лъжица. Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда.

 


2
Тъмен шоколадов чийзкейк 2
Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня.

 

 


3
Тъмен шоколадов чийзкейк 3
Маскарпонето и захарта се разбиват на пухкав крем. Прибавят се какаото, солта и яйцата, едно по едно, като не трябва да се бие много, за да няма въздух в крема. Накрая се слагат заквасената сметана и леко охладеният шоколад.

 

 


4
Тъмен шоколадов чийзкейк 4
Кремът се изсипва върху бисквитения блат.

 


5
Тъмен шоколадов чийзкейк 5
Чийзкейкът се пече на водна баня в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за около 45 минути, след това се оставя в изключена фурна без да се изважда за още 15 минути. Това се прави, за да не се напука кейкът.

 


6
Тъмен шоколадов чийзкейк 6
Когато се извади, се охлажда поне за 4 часа в хладилник. После се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (27)
27.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2016
Бисквитите натроших в блендера, стана много по-бързо
26.
Изпрати
лично съобщение

29.02.2016
Деничка, най-лесният вариант е с разтопен бял или черен шоколад. Може и с маслен крем, приготвен от масло с пудра захар или с глазура от белтък с пудра захар. Успех.
25.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2016
За втори път ще правя чийзкейка и искам този път да напиша текст отгоре. Може ли да ми препоръчате какъв крем ще подхожда?
24.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2015
Уникален чийзкейк! Няма друг такъв. Когато го приготвих всеки, който го опита беше възхитен и искаше рецепта. Лично аз направих шоколадова заливка от разтопен черен шоколад и малко прясно мляко . Стана още по - шоколадово :) Определено ще повторя:)
23.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2015
Много сполучлив сладкиш, но за мен не е точно чийзкейк, поднесох го с ванилов сладолед. Представям си го с тънък блат от бадемово брашно и следващият път ще пробвам да го направя така, а захарта мисля да я сменя с кленов сироп. Да видим какво ще се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта