Тарт с пресен лук и чедър

Дата: 25.04.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г пълнозърнесто брашно
1 яйце
100 г краве масло
1/2 ч. л. сол
3–4 с. л. студена вода
за плънката:
3 яйца
150 г животинска сметана
100 г сирене „Чедър“
150 г шунка
3 връзки пресен лук
2 с. л. ретро горчица
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт с пресен лук и чедър
В блендер се слагат брашното, солта и маслото (студено) и се смила докато се получат трохи. Добавят се яйцето и водата и пак се смила, докато се получи топка. Оставя се в хладилник за 30 минути.

 


2
Тарт с пресен лук и чедър 2
Тестото се разточва върху набрашнен плот и след това се разстила във форма за тарт. Пак се охлажда за 20 минути в хладилник.

 


3
Тарт с пресен лук и чедър 3
Покрива се с хартия за печене и морска сол и се пече за 15 минути в загрята на 180 градуса фурна. След това леко се охлажда и се отстранява солта. Пече се още 15 минути без сол.

 


4
Тарт с пресен лук и чедър 4
Лукът се измива и се разрязва на 2 по дължина, ако е дълъг, се разрязва надве и през средата. Шунката се нарязва на малки кубчета.

 


5
Тарт с пресен лук и чедър 5
Върху блата се поставят лукът и шунката и се заливат със смес от яйца, сметана, горчица и настъргано сирене.

 


6
Тарт с пресен лук и чедър 6
Пече се за 25 минути в загрята на 180 градуса фурна и се оставя да се охлади за 5 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта