Телешко бонфиле по балкански

Дата: 29.12.2011
Източник: Бон Апети
Телешко бонфиле по балкански
 
Необходими продукти:
1 кг телешко бонфиле
1 с. л. горчица
универсална подправка на вкус
черен пипер на вкус
олио за пържене
за соса:
150 г пресни гъби
1 глава лук
150 мл готварска сметана
2 ч. л. горчица
1/2 ч. л. индийско орехче
сол, черен пипер и универсална подправка на вкус
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко бонфиле по балкански
Бонфилето се обезципява и се нарязва на парчета от по 100–150 г. Леко се начукват с чук и се овкусяват от двете страни с универсална подправка и черен пипер.


2
Телешко бонфиле по балкански 2
Намазват се с горчицата и се оставят да престоят около 15 минути.


3
Телешко бонфиле по балкански 3
После се пекат от двете страни на оребрен тиган в сгорещено олио, до състояние медуим и докато хванат коричка.


4
Телешко бонфиле по балкански 4
Лукът се нарязва наситно, а гъбите на тънки шайби. Пържат се в сгорещено олио и към тях се добавят сметаната, горчицата, индийското орехче, универсална подправка, сол и черен пипер. Оставя се на огъня докато сосът се сгъсти. Телешкото се поднася със соса.

 

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта