Телешко рагу с фетучини

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Телешко рагу с фетучини
 
Необходими продукти:
1/2 кг телешки врат
1 пакет фетучине (500 г)
1 буркан консевирани домати
1 кубче телешки бульон
2 скилидки чесън
2-3 с. л. зехтин
50 г краве масло
1 в. ч. червено вино
1/2 ч. л. сос Уорчестър
2 щипки розмарин
кашкавал за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Телешко рагу с фетучини
Месото се нарязва на малки късчета.
2
Телешко рагу с фетучини 2
В сгорещен тиган се слагат зехтинът и 30 г от маслото. Прибавя се месото и се пържи около 5 минути на силен огън. След това се захлупва и се задушава на умерена температура до изпаряването на отделящия се месен сок. При месото се сипва виното, начупва се кубчето телешки бульон. Котлонът се засилва.
3
Телешко рагу с фетучини 3
В тенджера се наливат около 5 л вода и когато тя кипне, се слага пастата. Вари се 7-8 минути.
4
Телешко рагу с фетучини 4
След като виното се редуцира, се изсипват пюрираните домати. Сосът се оставя да покъкри още 10 минути. Овкусява се с розмарина, соса "Уорчестър", нарязания на филийки чесън и останалите 20 г краве масло и след около 2-3 минути се оттегля от котлона.
5
Телешко рагу с фетучини 5
Сварената паста се изцежда и докато е още топла, се смесва със соса. При сервиране всяка порция се поръсва с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: