Телешко с топено сирене и черен хайвер

Дата: 17.05.2010
Източник: Бон Апети
Телешко с топено сирене и черен хайвер
 
Необходими продукти:
800 г телешко бонфиле
4 с. л. зехтин
2 средно големи тиквички
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 ч. л. пипер меланж
4 ч. л. черен хайвер (около 50 г)
200 мл течна сметана
200 г топено сирене
сол и черен пипер на вкус
100 мл бяло вино
 

Начин на приготвяне:
1
Бонфилето се реже на стекчета (около 200 г всяко) и се овкусяват със сол и черен пипер. Запичат се на тиган или грил от всички страни по 1 минута, след което се поставят в тавичка и се пекат 7–9 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
2
Сосът се приготвя, като в съд се поставят топеното сирене, налива се сметаната и сместа ври, докато сиренето се разтопи. Добавят се черният хайвер и пиперът.
3
Зеленчуците се режат на широки ленти и се задушават 4–5 минути в зехтина и бялото вино.
4
В чинии за сервиране се подреждат лентите от зеленчуци като ветрило. Върху тях се поставя по един стек от изпеченото телешко. Залива се с по 1–2 с. л. от соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
Росица коментира рецептата Постни мекици
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта