Терин от малини и шоколад

Дата: 16.06.2010
Източник: Бон Апети
Терин от малини и шоколад
 
Необходими продукти:
300 г малини
100 мл вода
25 г мед
25 мл бяло вино
10 г желатин
плочка шоколад (правоъгълна)
шоколадова пура
 

Начин на приготвяне:
1
Водата, медът и бялото вино се оставят да заврат и към тях се прибавя предварително накиснатият в студена вода и след това разтопен желатин.
2
Разбърква се и се оставя малко да поври, докато сместа се избистри.
3
Оставя се да стегне, след това се подреждат малините. Налива се останалото желе и отново се оставя да стегне.
4
Готовият терин се изважда от формата и се поставя върху плочката шоколад. Сервира се украсен с шоколадовата пура.
 
 
Съвет:
Когато желето се налива във формата, трябва да се остави да стегне, защото, ако се сипе наведнъж, малините ще изплуват отгоре.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта