Тирамису

Дата: 13.06.2011
Източник: Бон Апети
Тирамису
 
Необходими продукти:
12 яйца
500 г захар
1 кг сирене “Маскарпоне”
4 кафета “Еспресо”
400 г бишкоти
100 мл амарето
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Тирамису
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват на водна баня със захарта, до побеляване.


2
Тирамису 2
Сиренето се разбива в друга купа, докато стане гладко.


3
Тирамису 3
Сипва се при жълтъците и отново се разбива до хомогенизиране.


4
Тирамису 4
Кафето се смесва с амаретото. Бишкотите се потапят в сместа и се подреждат една до друга в правоъгълна йенска форма.


5
Тирамису 5
Отгоре се сипва част от крема. Прави се още един ред с бишкоти и крем и сладкишът се поръсва с какао.


6
Тирамису 6
Десертът се оставя да престои една нощ в хладилник.


 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2014
Лесно и вкусно - определено става любим десерт!
2.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2013
Изкушение на небцето наистина!
1.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2014
Аз добавям и белтъците разбити на сняг към крема, винаги има перфектен резултат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта