Царевична пита с чушки и лук

Дата: 21.03.2005
Източник: Бон Апети
Царевична пита с чушки и лук
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. фино смляно царевично брашно
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1-2 печени червени чушки
3 стръка пресен лук
50-100 г кашкавал
100 г масло
2 яйца
1 1/2 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. пшеничено брашно
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Царевична пита с чушки и лукЦаревичното и пшеничното брашно се смесват, добавят се солта, бакпулверът и захарта. В “загасената” в киселото мляко сода бикарбонат се разбиват яйцата.
2
Царевична пита с чушки и лук 2Лукът се нарязва на колелца и се запържва за 1 минута в предварително загрятото масло (20 г).
3
Царевична пита с чушки и лук 3Охладеният лук, накълцаните чушки и останалата част от омекналото масло се добавят към брашното. Мачка се, докато се получат трохи. Наливат се разбитите яйца и мляко. Разбърква се.
4
Царевична пита с чушки и лук 4Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма с диаметър 25 см. Пече се 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Към края се поръсва с настъргания кашкавал и се оставя да се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта