Царевична пита с чушки и лук

Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2005
Царевична пита с чушки и лук
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. фино смляно царевично брашно
1 ч. ч. пшеничено брашно
1 1/2 ч. ч. кисело мляко
2 яйца
100 г масло
50-100 г кашкавал
3 стръка пресен лук
1-2 печени червени чушки
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Царевична пита с чушки и лук
Царевичното и пшеничното брашно се смесват, добавят се солта, бакпулверът и захарта. В “загасената” в киселото мляко сода бикарбонат се разбиват яйцата.
2
Царевична пита с чушки и лук 2
Лукът се нарязва на колелца и се запържва за 1 минута в предварително загрятото масло (20 г).
3
Царевична пита с чушки и лук 3
Охладеният лук, накълцаните чушки и останалата част от омекналото масло се добавят към брашното. Мачка се, докато се получат трохи. Наливат се разбитите яйца и мляко. Разбърква се.
4
Царевична пита с чушки и лук 4
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма с диаметър 25 см. Пече се 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Към края се поръсва с настъргания кашкавал и се оставя да се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: