Турско реване

Дата: 28.06.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г грис
1 1/2 ч. ч. студена вода
2 ч. ч. захар
кората от 1 лимон
1 щипка сол
6 яйца
50 г масло
50 г брашно
100 г бадеми
250 г захар
сокът от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Турско реванеБадемите се поливат с 1 чаша вода, варят се 1 минута, обелват се и се смилат.
2
Турско реване 2Жълтъците се разбиват заедно със захарта и лимоновата кора, докато се получи пухкава смес. Добавят се пресятото брашно, грисът, смлените бадеми, разтопеното и охладено масло.
3
Турско реване 3Прибавят се разбитите на сняг белтъци и сол. Разбърква се добре и сместа се излива в намазнена и набрашнена тава. Пече се 45-60 минути при температура 160-180 градуса.
4
Турско реване 4Сиропът се приготвя, като захарта и лимоновият сок се варят във водата 10 минути. Докато е още горещ, сиропът се полива върху горещия сладкиш. Десертът се поднася охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта